V petek 31. oktobra smo se po večerni maši zbrali v velikem številu v pastoralnem domu na duhovnem večeru z gostom jezuitom patrom Silvom Šinkovcem, ki nam je spregovoril na temo »Molitev in svetost«. Predstavil nam je vrste molitve, molitvene namene, pomen molitve in njeno neizmerno moč.
Molitev poglablja naš odnos z Bogom, z molitvijo prosimo, se zahvaljujemo in častimo Boga. Molitev je pot v svetost, svetost po odganja zlo, ki se je v današnjem času zelo razširilo. Za odganjanje zla je poleg molitve potrebno tudi, da pogosto blagoslovimo z blagoslovljeno vodo in kadilom naše domove in okolje v katerem živimo.
Sporočilo večera je bilo: poglobimo našo vero in pomnožimo naše molitve ter se zgledujmo po velikih molilcih iz Svetega pisma, njihovi veri in zaupanju v Boga. Spregovoril je še o veliki veri in številnih »rožen vencih«, ki so jih vsakodnevno molili naši predniki in s tem ustvarili tudi nek kapital za nas in so sedaj naši priprošnjiki pri Bogu. Povedal nam je še nekaj konkretnih primerov, ki so bili z velikim zaupanjem in vstrajno molitvijo uslišani.
Duhovno bogat večer nas je obogatil za številna spoznanja, sami pa se bomo morali potruditi, da jih bomo udejanili.