»KJE SEM DOMA?«
To je geslo Tedna Karitas 2017. Geslo naj nas usmeri, da bolj razmišljamo o tem, kje je naš resnični dom in kaj lahko naredimo zanj. Teden Karitas je od nedelje, 26. 11., do »nedelje
Karitas«, 3. 12. 2017.

DOGODKI, VEZANI NA TEDEN KARITAS
– Sreda, 29. 11. 2017, ob 16. uri: Koncert »Klic dobrote« v Celju. Pred tem romanje na Ponikvo, kjer bo ob 11. uri molitev, ob 12. sveta maša in nato ob 16. uri koncert v Celju. Ob 20. uri bo ponovitev koncerta »Klic dobrote« z neposrednim prenosom na TV SLO in na Radiu Ognjišče. Iz Preske bo organiziran avtobusni prevoz izpred župnišča z odhodom ob 8. uri.
– Sobota, 2. 12. 2017, ob 19.30: Dobrodelna prireditev v Domu krajanov Pirniče.
– Nedelja, 3. 12. 2017, po 16. uri: Oddaja na kabelski TV Medvode: »Klic dobrote«.

ZBIRANJE SREDSTEV POMOČI
Za naš dom lahko naredimo marsikaj. To lahko naredimo v medsebojnih človeških odnosih in s pomočjo potrebnim z materialnimi sredstvi. V materialnem smislu se še posebej trudimo tudi
sodelavci – prostovoljci naše župnijske Karitas. Sredstva pomoči zbiramo na različne načine. En način je, da se obračamo na vas, vse dobre duše okoli nas, da darujete materialna sredstva.

Darovalne vrečke
V nedeljo, 19. 11. 2017, na prvi »svetovni dan ubogih« smo razdelili vrečke Karitas z željo, da jih vrnete s kakšnim darom v pomoč potrebnim. Kaj darovati? Hvaležni bomo za vsak dar:
– predvsem za higienske potrebščine za telo in dom;
– posebej prosimo za posteljno perilo in brisače, kar bi oddali Škofijski Karitas Ljubljana, kjer so velike potrebe.
Kar bo darovano, prosimo, oddajte v cerkvi na mesto pod korom.
Naj vam Bog dobroto povrne z večnimi darovi!