V nedeljo, 8. 7., so  bile pri dopoldanski maši združene kar tri slovesnosti: obhajali smo patrocinij – dan krstov, ponovitev nove maše Petra Steleta in blagoslovitev obnovitvenih del na fasadi cerkve. Slovesnost se je začela z blagoslovom obnovljene fasade, potem pa so novomašnika  in  domačega župnika številne narodne noše in ministranti v procesiji pospremili pred oltar. Novomašniku so zaželeli  dobrodošlico: predstavnika župljanov, ministrantov, animatorjev in mladih. V mašnem nagovoru je novomašnik razmišljal o plodnem obdobju treh let, ki jih je kot bogoslovec preživel v naši župniji, kjer se je počutil sprejetega, kjer je navezal številna prijateljstva in si pridobil dragocene izkušnje. Važno se je zavedati, da Duh božji biva nad vsakim, ki sprejme poslanstvo in tudi s tem povezane težave, ter da je za kristjana največji privilegij to, da se nam Jezus pri vsaki daritvi daje v hrano. Pri maši so s prošnjami in prinašanjem darov sodelovali animatorji in mladi. Za lepo petje sta poskrbela: pred oltarjem otroški pevski zbor, na koru pa je ob orgelski spremljavi prvič izvajane maše v čast Janezu Krstniku prepeval mešani zbor.

Ob koncu maše se je domači župnik zahvalil vsem, ki so sodelovali pri obnovitvenih delih, tako izvajalcem kot prostovoljcem, poimensko pa članom gospodarskega odbora, ki jim je  izročil spominske plakete.

Po zahvalni pesmi smo novomašniku še čestitali in mu zaželeli vse dobro na poti, darovani ofer pa je novomašnik namenil kot svoj prispevek k obnovitvenim delom.

Po slovesnosti smo bili vsi prisotni povabljeni v telovadnico OŠ Preska, kjer je sledilo druženje ob zabavno – kulturnem programu, golažu  in slaščicah. Telovadnico smo napolnili do zadnjega kotička in ob klepetu v prijetnem razpoloženju ostali še popoldne.

B. O.