Četrti vzklik dneva je bil: “Marija je mati Cerkve, ker je Bogu rekla DA!

V uvodni molitvi smo ta dan videli, skozi kakšne preizkušnje so šli fatimski pastirčki, ki se jim je prikazovala Marija, med drugim jih je celo ugrabil domači župan. V zgodbi, ki so jo zaigrali animatorji, smo se spomnili Jezusovega in hkrati tudi Marijinega trpljenja, ki je svoj vrhunec doživelo s križanjem in smrtjo.

V cerkev nas je tudi tokrat vodila procesija z Marijinim kipom. Po skupnem uvodu v kateheze pa so skupine obiskale različne Marijine kapelice, ki jih je v bližini kar nekaj. Udeleženci velikega oratorija so ta dan prisluhnili pričevanju.

Delavnicam in kosilu je sledila orientacija. Skupine so se podale na tri različne proge, prilagojene starosti otrok. Iskanje kuvert in reševanje nalog otrokom ni delalo večjih težav. Nekatere skupine so se na poti sicer malo izgubile, vendar so na koncu vsi uspešno dosegli cilj na župnijskem dvorišču.

Pred zaključkom dneva je bilo na razpolago še nekaj časa za priljubljene dejavnosti kot je izdelava nakita iz perlic in tekmovanje v preskakovanju vrvi.