V drugem tednu julija je v naši župniji potekal že 15. počitniški oratorij. 39 animatorjev je pod vodstvom Ane in Irene ter duhovni asistenci župnika Jureta pripravilo in izvedlo pester program za 112 udeležencev. Oratorij se je začel z nedeljsko sveto mašo, pet dni kasneje pa smo ga sklenili z zaključno prireditvijo. Vmesni čas je zaznamovalo spoznavanje apostola Petra, pogovori, petje, igre, ustvarjanje … in tudi precej deževno vreme, ki pa ni vplivalo na dobro razpoloženje. V okviru delavnic so lahko otroci obiskali kmetijo ali čebelarja, slikali, pripravili nastop za starše, izdelovali lesene zabojčke in križke iz časopisnega papirja, igrali tenis in se ukvarjali z drugimi športi, opazovali in izvajali zanimive eksperimente ter pripravljali slaščice. Na oratorijski izlet smo se tokrat odpravili z vlakom. Obiskali smo Radovljico, kjer so nas v župniji in cerkvi sv. Petra prijazno sprejeli ravno v času njihovega oratorija, za kar se jim najlepše zahvaljujemo, in se kopali v kampu Šobec. Navdušila je še ena letošnja novost – disko večer.
Velika zahvala gre vsem, ki so omogočili izvedbo oratorija: vodstvu OŠ Preska za uporabo šolskih prostorov in zunanjih površin, PGD Preska-Medvode za šotore, mize, klopi ter izpeljavo vodnih iger, Župnijski Karitas Preska in vsem sponzorjem.

Izpeljavo oratorija so podprli: Brinox d.o.o.; Zidarstvo Mrak Jože s.p.; Tip d.o.o.; Cementni izdelki Jarc s.p.; Mizarstvo Mrak Janez s.p.; Hipnos d.o.o.; Erfa d.o.o.; Pekarna Grosuplje; Bajfruit d.o.o. (Sladoled Medvode); Sten Vilar; Goričane, tovarna papirja Medvode, d.d.

Posebna zahvala velja kmetiji Bečan, čebelarstvu Bukovšek in kmetiji Malenšek, ki so jih otroci obiskovali v okviru delavnic.
Največja zahvala pa gre dobremu Bogu.

Več o našem oratoriju lahko izveste na https://www.facebook.com/OratorijPreska.