Moški pevski zbor je imel v soboto, 26. novembra 2016, ob 19.00 v Pastoralnem domu svoj letni koncert. Zapel je pesmi slovenskih skladateljev Vinka Vodopivca, Pavla Šivica, Hugolina Sattnerja, Gustava Ipavca, venček slovenskih ljudskih in narodnih pesmi ter pesmi na besedila slovenskih pesnikov Simona Jenka, Srečka Kosovela, Simona Gregorčiča.

Kot gost se je predstavila družina Rus iz Vrzdenca pri Horjulu. Hčeri Nadja in Natalija kot pianistka in vokal, sinova Dominik in Grega kot trobentač in kontrabasist, oče Tone kot kitarist in vokal. Njihova priredba filmske glasbe iz Cvetja v jeseni je orosila preneko oko poslušalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano Valentina Oblaka.

Vsebinsko je koncert poudaril slovensko besedo, slovensko pesem, slovenstvo, temu je sledil tudi vezni tekst in skupna zaključna pesem, Avsenikova Slovenija, ki se ji je pridružila vsa dvorana. Zbor, ki trenutno šteje 16 pevcev, je suvereno vodil zborovodja prof. Marko Jankovec. Koncert je mojstrsko povezoval Janez Dolinar.

Franci Bečan