Trikraljevska akcija

Misijonsko središče Slovenije je prosilo škofa msgr. Metoda Piriha, ki je pri Slovenski škofovski konferenci zadolžen za misijone, kakor tudi nekatere izmed naših misijonarjev, da so posneli kratke filmčke o pomenu in sadovih te tako zelo pomembne misijonske akcije. Svoj posnetek je poslal tudi naš misijonar ter novi nadškof in metropolit Izmirja (bivša Smirna v Turčiji) p. Martin Kmetec, kar nas zelo veseli. P. Kmetec je že vrsto let misijonar v Turčiji.

Posnetke si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

– škof msgr. Metod Pirih

– nadškof in metropolit Izmirja p. Martin Kmetec

– s. Agata Kociper (Brazilija-Amazonija)

– p. Stanko Rozman (Malavi, Zambija)

– p. Alojz Podgrajšek (Malavi, Zambija)

– Polona Dominik (Etiopija-Adis Abeba)

– p. Pepi Lebreht (Benin)

Spoštovani dobrotniki!
V teh težkih časih pandemije koronavirusa bo vaša pomoč revnim prebivalcem misijonskih dežel prišla še toliko bolj do izraza. Prebivalce teh dežel je pandemija prizadela veliko huje kot nas, saj so zaradi zaprtja javnega življenja številni ostali brez možnosti za, že tako boren, zaslužek.
Prosimo Vas, da to sporočilo, kolednico in posnetke misijonarjev delite v čim večjem številu.
Za vašo nesebično pomoč in vaš dar se vam iz srca zahvaljujemo.

Zaključujemo pa z besedami s. Agate Kociper, ki je v Misijonsko središče Slovenije naslovila naslednje besede: V duhu se vam pridržujem tudi ob letošnji virtualni TKA. Prepričana sem, da boste tudi z letošnjo TKA dosegli cilj in da bo blagoslov treh modrih prišel v družine ter v srca vseh, ki verujejo, da je BESEDA ČLOVEK POSTALA IN PREBIVA MED NAMI v DETETU JEZUSU. S pastirji in angeli torej pojmo SLAVA BOGU NA VIŠAVAH IN NA ZEMLJI MIR LJUDEM!!!

Podatki za nakazilo:
Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
Bic banke: LJBASI2X
koda namena: CHAR
namen nakazila: Trikraljevska akcija 2020/21
referenca: SI00 249300

Lahko pa tudi pokličete na tel. št. Misijonskega središča Slovenije 01/300-59-50 in vam bodo poslali položnico.

Če vas zanima, katere projekte naših misijonarjev smo podprli lani s pomočjo Trikraljevske akcije, kliknite na letak. Obenem vam predstavljamo tudi nove prošnje misijonarjev, ki jih bomo podprli z darovi letošnje TKA.