V soboto, 25. 3. 2023, smo v pastoralnem domu prijetno popoldne preživeli letošnji prvoobhajanci in njihovi starši. Ob slikah sta nam župnik Jure in Jana predstavila življenje Alojzija Grozdeta. Sledila je sladka malica, po kateri pa smo v dvorani Valentina Oblaka obnovili še dele svete maše in njihov pomen.

Mojstrica peke kruha, mama Martina, je z nami delila svoje znanje o kruhu. Ker pa je treba v kruh vložiti del sebe, smo se lotili tudi tega opravila. Otroci so s pomočjo staršev zamesili vsak svoj hlebček. Prvič se je v tem poizkusil tudi naš župnik, ki je izredno užival. Kruh smo potem dali peči, preden pa smo hlebčke odnesli domov, jih je župnik še blagoslovil.

Imeli pa smo tudi delavnico izdelovanja zvončkov iz krep papirja. Izpod prstov gospe Dragice Vrhovnik je bilo videti preprosto. Pridni otroški prstki so tako hitro izdelali zvončke, da so prišle na vrsto še vrtnice. Vsi izdelki so bili videti kot prave rožice.

S toplimi hlebčki, nasmejanih lic in srci, polnimi pričakovanja na prejem svetega obhajila, smo zaključili dan, namenjen druženju prvoobhajancev in staršev.