Sem Tadej Pagon, prihajam iz mlade župnije Tržič-Bistrica, ki je edina pri nas posvečena mladi mučenki sv. Mariji Goretti.

Odraščal sem v običajni družini, skupaj s starši, starimi starši in starejšo sestro in njeno družino. Čas, ki sem ga preživel doma, je bil vseskozi pomalem naravnan na iskanje Boga in češčenje Device Marije, radi smo skupaj romali v Marijina svetišča, posebej na Brezje, Svete Višarje in Trst.

Vselej sem skozi vero mojih bližnjih in lastno odraščajočo vero odkrival, da sem od Boga ljubljen in da ima ta Bog tudi zame v mojem življenju svojstven načrt. Po osnovni šoli sem obiskoval srednjo živilsko-prehransko šolo v Naklem in po tem vpisal študij živilstva in prehrane v Ljubljani. Ves ta čas sem v globočninah svojega srca čutil, da ima Gospod morda zame malce drugačen načrt, da bi ga uresničil, pa še nisem zbral dovolj poguma. Po prvem letniku fakultete pa me je Gospod vedno močneje nagovarjal in mi v vsakdanjih trenutkih kazal pot, ki mi jo je pripravil – naj se odločim za duhovništvo. Vseeno sem se odločil, da študij dokončam in to možnost spotoma vzamem v resen premislek. To svojo misel sem predstavil tudi domačemu župniku in ta mi je pomagal iskati odgovore na vprašanja, ki so se mi postavljala. V domači župniji sem vedno bolj sodeloval pri župnijskih dejavnostih in v tem sem se čutil domačega in blagoslovljenega. Vsi ti opogumljajoči trenutki so me pripeljali do tega, da sem se odločil za vstop v bogoslovje. Letošnje leto bom smel prihajati v vašo župnijo, česar se že veselim in hkrati upam, da bom v vašem občestvu še bolj spoznaval, kako sem lahko koristen v Gospodovem vinogradu.

Vse vas lepo pozdravljam.