Na 3. postno nedeljo pozno zvečer se je dopolnil zemeljski čas duhovnika, dolgoletnega preškega župnika gospoda Janeza Hama. Gospod je njegov »Tukaj sem« izpred 60 let za hojo za njim in za sprejem lastnega križa vzel resno in mu dopuščal križ, ki se je v njegovem življenju počasi gostil in se zgostil v križu bolniške postelje, ki ga je dokončno priklenila nase. A križ je priklenil telo, ne pa duha. Čeprav gospod Janez že dolgo časa ni mogel stati ob oltarju in nadenj povzdigovati Jezusovega telesa z besedami »Glejte Jagnje Božje!«, pa je dolge mesece na oltarju bolniške postelje iz dneva v dan daroval svoje življenje Gospodu in tako postajal najbolj podoben Kristusu duhovniku, ki je na koncu negiben obvisel pribit na križ.

Ob njegovi smrti se najprej zahvaljujemo Stvarniku, da ga je podaril, Odrešeniku Jezusu Kristusu, da ga je poklical v duhovništvo, in Svetemu Duhu, da ga je posvetil, navdihoval in mu vlival moči, da je službo darovanja opravil do konca.

Nato smo hvaležni Vam, dragi župnik Janez, da ste Gospodovo povabilo velikodušno sprejeli, da ste bili 23 let naš, preški župnik. Iz srca vam želimo, da se spočijete in uživate večno veliko noč.

Hvala vsem, ki ste mu kot Jezusu Veronika in Simon iz Cirene pomagali nositi križ za Gospodom, še posebej v teh poslednjih mesecih, ko je doživljal križev pot bolezni.

župnik Jure in hvaležni farani župnije sv. Janeza Krstnika v Preski