Zborovodkinja: Ema Gortnar (031 399 320, ema.gortnar@guest.arnes.si)

Vaje: sreda ob 20.00

 

Kmalu po ustanovitvi moškega pevskega zbora se je porodila zamisel, da bi moškemu ob bok lahko stopil tudi ženski pevski zbor. Tako je predlog romal po župniji, se kristaliziral in zorel, dokler ni končno in čisto zares priromal do zborovodkinje Eme Gortnar. Opogumila se je in rekla: »Pa poizkusimo!«

Konec septembra 2014 smo se prvič zbrale. Še same smo bile presenečene, ko smo se preštele. Bilo nas je 18 deklet in žena. Kar hitro smo skupaj z Emo začele izbirati pesmi, ki bi se jih rade naučile in s katerimi bi se predstavile. Začele smo z lažjimi triglasnimi skladbami (sakralnimi, ljudskimi in umetnimi), nato pa smo pod Eminim strokovnim vodstvom naš repertoar nadgrajevale. Najraje pojemo živahnejše pesmice, da ne rečemo kar nagajive, s katerimi včasih razveselimo in malo ponagajamo članom moškega pevskega zbora. Seveda pa se z velikim zanosom lotevamo tudi resnejših in včasih malo težjih skladb.

Počaščene smo, kadar smo povabljene v razširjen zbor župnije Preska, kjer skupaj s člani mešanega in moškega pevskega zbora s petjem polepšamo večji praznik ali slovesnost v župniji.

S svojo redno udeležbo na pevskih vajah, z dobro voljo in veseljem, ki si ga podelimo, ko pridemo skupaj, in z veliko vnemo za učenje vsega novega tako bogatimo druga drugo, širimo svoja obzorja in talente, predvsem častimo Boga in sebi lepšamo sredine večere.