Bratje in sestre, NE BOJTE SE, Bog vsak dan govori nam. In ko to s srcem slišimo in na ta klic s srcem odgovorimo, stopimo na Marijino pot. Nad vsakim, prav nad vsakim se Bog sklanja, prav vsakemu pravi NE BOJ SE! Prav vsak »krade« Bogu srce. Vsakega Bog ljubi, v vsakega je zaljubljen. Če ga slišiš in mu odpreš vrata srca, te napolni z nebesi, z milostjo in svojim življenjem. Biti napolnjen z Božjim življenjem pomeni biti svet. Svet je tisti, ki sprejme Boga, ki ga je prvi vzljubil. Svet je tisti, ki ljubi Boga, ker je odkril, da ga Bog od vsega začetka neizmerno ljubi. Svetost pri izviru ni izpolnjevanje pravil, moralna in etična popolnost. Svetost pri izviru je približevanje Boga človeku. Bog pravi – ne boj se, ker te ljubimProsim, NE BOJ SE, ker te ljubim. In jaz mu odgovorim – Gospod, ne bojim se, ker me ljubiš!

In Bog napolnjuje srce s svetlobo, z veseljem. Zato pravi – veseli se Marija. To veselje prihaja od Boga, to veselje ni sad našega dela, sad zunanjih ugodnih pogojev, okoliščin, ne. To veselje je možno tudi če razsaja koronavirus, tudi če se pod nogami tresejo tla, to veselje prihaja od Boga.

Ta čas je šola, ko se učimo sprejemati veselje od Boga, ker smo se preveč navadili na veselje ugodja in udobja. Hvala ti Bog za to.