V soboto, 10. 6., smo se sodelavci župnijske Karitas Preska zbrali na vsakoletni duhovni obnovi. Duhovno obnovo, ki jo je letos vodil p. Lovrenc iz Kamnika, smo imeli v cerkvici Srca Jezusovega v Tunjicah.

Srečanje smo začeli z molitvijo rožnega venca na fatimski način. Med molitvijo je bila tudi prilika za spoved. Nadaljevali smo z mašo, ki je bila darovana za vse, ki potrebujejo Božjo in našo pomoč.V nagovoru nas je pater opozoril, da se premalo zavedamo, da človek nima ničesar, kar bi bilo njegovo, ampak je vse, kar imamo, Božji dar. Poslanstvo, ki je od vsega začetka položeno v nas, pa je, da se ljubimo med seboj in skrbimo drug za drugega. Tu smo poklicani sodelavci Karitas, da to poslanstvo v ponižnosti udejanjamo.

Zadnji del srečanja je bil namenjen vprašanjem in izmenjavi mnenj. Pogovarjali smo se tudi o čustveni lakoti, ki je v današnjem svetu zelo prisotna in sili ljudi, da se zapirajo vase.

Po okusnem kosilu v bližnji gostilni smo v popoldanskih urah zaključili srečanje in se duhovno okrepljeni in dobro razpoloženi vrnili na svoje domove.

B. O.