Kdaj: redni verouk, duhovni vikend in ostala srečanja

Opis:

Za letošnje sedmo- in osmošolce se začenja proces dvoletne priprave na prejem zakramenta svete birme. Da bo potrditev njihove vere osmišljena in da se bodo dobro pripravili na življenje odraslih kristjanov, bo poleg rednega obiska svete maše in verouka zanje organiziranih še več dejavnosti, pri katerih se pričakuje njihova aktivna udeležba.

Poleg rednega obiska svete maše in verouka bodo letos birmanci sodelovali:

  • V prvi polovici meseca (glej župnijski koledar) bo »birmanski teden«, to bo teden, ko se bodo odvijale birmanske skupine. Birmanci se bodo v tem tednu srečali v skupini z animatorji, kjer se bodo v pogovoru in aktivnostih pripravljali na prejem zakramenta.
  • Skozi leto se bo zvrstilo nekaj birmanskih sobot, v katerih med nami bodo zanimivi gostje ali pa se bomo skupaj kam odpravili.
  • Birmanska nedelja – takrat bodo birmanci s stalnimi uvodi (pesem slednica, veroizpoved in pozornost na prisotnost Svetega Duha pri evharistiji) sodelovali pri maši.

Odšli bomo tudi na duhovni vikend (petek pozno popoldne–nedelja po kosilu).

Poleg naštetega pa se od vsakega bodočega birmanca ali birmanke pričakuje, da se bo z aktivnim sodelovanjem vključil v življenje župnije na vsaj enem področju po lastni izbiri. Možne dejavnosti so: otroški pevski zbor, mladinski pevski zbor, branje beril, ministriranje, pritrkavanje, biblična skupina, čiščenje cerkve, molitvena skupina, pomoč pri katehezi za mlajše veroučence, družbeno koristno delo, skavti. Birmanci lahko tudi sami predlagajo še kakšen način sodelovanja.

Seveda pa povabilo k poživitvi sodelovanja v župniji ne velja le za birmance, temveč za njihove celotne družine in tudi vse ostale župljane.